skip to Main Content

Wij hadden hem al rood omcirkeld op de kalender! Mantelzorgweekend op Herberg Welgelegen.

Zeven echtparen mochten wij dit weekend (weer) een Thuis bieden. Drie dagen en twee nachten lang was de Herberg hun domein. Om (uit) te rusten, te delen, te ontvangen én te ont-zorgen.

Vrijdag 19 mei 2017. De derde editie van het mantelzorgweekend was een feit. Een weekend speciaal georganiseerd voor mantelzorgers en hun partner. Een weekend om samen te genieten van, even weg, van huis. In het gezelschap van (lot)genoten, met de beschikking over zorg op maat en 24-uurs begeleiding van onze zorg professionals.

En dat is best ook altijd een beetje spannend. Naast de gasten trekken ook onze (zorg) professionals nagenoeg een weekend bij ons in en een grote groep vrijwilligers opereert voor en achter de schermen om alles op rolletjes te laten verlopen. Voor de gasten zelf is het vooral de overgave die spannend is en voor sommige wat onwennig. De overgave aan het onbekende, aan de vertroeteling(!) en de ontmoeting met de groep.

Toch, de ervaring leert ons, dat zodra men zich heeft gesetteld in hun kamers, de handen zijn geschud en het eerste kop koffie wordt geschonken, het ijs al snel gebroken wordt. En dat is maar goed ook! Want – Samen zijn – is toch wel de rode draad waarlangs we met elkaar zo’n weekend beleven. Samen erop uit, samen eten, drinken. Met elkaar de dag beleven van goedemorgen tot welterusten. En nog belangrijker; samen delen.
De gespreksgroep, dit jaar speciaal georganiseerd voor de mantelzorgers, los van hun partners, bood hier extra ruimte toe. Het werd een bijzonder samenzijn van herkenning en erkenning. Van gezien en gehoord worden. Voor de partners trouwens ook, zij beleefden op dat moment een vrolijk en sportief samenzijn in de buitenlucht. Want waar we het vorig jaar oktober nog moesten stellen met een dikke jas en wollen sjaal, brachten we dit weekend door onder een heerlijk voorjaarszonnetje!

Ja, we kijken terug op een sprankelend en actief weekend waarin weer mooie ontmoetingen hebben mogen plaatsvinden. Afscheid namen we met veel wederzijdse dankbaarheid. En dat is waar we het natuurlijk allemaal om doen. Het (zorg)team, al onze fantastische vrijwilligers, onze keukenbrigade en uiteraard onze gasten; wat fijn dat we jullie mochten (terug) zien!

En, net als altijd zeggen we ook Welkom tegen u, want bent u zelf mantelzorger en spreekt zo’n weekend u aan?
Neem dan in alle vrijheid contact met ons op of lees er meer over op onze website.

Het eerstvolgende mantelzorgweekend staat gepland voor het weekend van 27 t/m 29 oktober 2017.

Team Herberg Welgelegen.

Back To Top