skip to Main Content

Met familie ben je vertrouwd, vier je, deel je. Bij Welgelegen proberen we dát te evenaren. Anders weliswaar en in het klein, maar hopelijk van even zo grote waarde. De Herberg als het huis waarin je je thuis mag voelen. Vooral voor gasten en mantelzorgers van de dagbesteding, naar onze mening, zo ontzettend belangrijk. Met die insteek zetten onze professionals en vrijwilligers zich dagelijks in en organiseren zij, zo nu en dan, een samenzijn om de – familiebanden –  extra aan te trekken.


Maandag 21 augustus jl. maakte de Herberg zich daarom op voor een ouderwets samenzijn. We kijken terug op een middag vol herinnering, beweging en gezelligheid.


Het doel van deze middag was simpel; een samenkomen voor íedereen; gasten; mantelzorgers; het voltallige team dagbesteding en vrijwilligers om elkaar als groep te ontmoeten en te spreken.
Alle ingrediënten, om de middag nog een extra beleving te geven, inclusief uiteraard. Om eens te noemen; het samenzijn werd ingeleid door een prachtige PowerPointpresentatie met foto’s om herinneringen op te halen aan de voorbije maanden. Een feest van herkenning met hier en daar ook wat weemoed bij de beelden van gasten die de groep ontvallen zijn. Met een lach en traan zouden we daarom kunnen zeggen, terwijl er zacht werd mee geneuried met achtergrondmuziek als – aan de Amsterdamse grachten –

Daarna was er de high-tea van het Huis. Van een hartig taartje tot een warm balletje, van kleurrijke sandwiches tot zoeter dan zoets. Hulde aan onze kok en alle bedreven vrijwilligers! Met name het huisgemaakte advocaatje viel erg in de smaak. Gelukkig wel opgediend in kleine porties, want ‘hij was wel goed aan de sterke kant.’

Dan dit jaar ook én voor het eerst; een heuse zomermarkt. Een aantal van onze gasten, zij die met de creatieve inborst, presenteerde daar hun handgemaakte koopwaar. Wekenlang was er in opperste concentratie aan gewerkt en eenmaal uitgestald was het ook nog eens een plaatje om te zien. Sleutelhangers, dienbladen ingelegd met mozaïek, gebreide kindermutsjes het was er allemaal. De opbrengst (en wat was deze hoog!) komt geheel ten goede aan de dagbesteding zelf. Op naar nieuw materiaal en creatieve uitspattingen dus.

Maar het meest trots waren we uiteraard op de opkomst. Want deze was groot. Zo’n 50 mensen in totaal zagen en spraken elkaar (weer) deze middag. Voor sommigen een eerste kennismaking met elkaar, andere kregen – eindelijk een gezicht – bij de naam en weer andere praatte bij. Een heerlijk informeel samenzijn, aldus het team dagbesteding.  En daar was het om te doen!

Gasten en familieleden bedankt.

Back To Top