skip to Main Content

Ga de grens over en laat je verrassen.

Met dit voornemen schuiven we op maandag 6 maart aan voor een Irakese maaltijd bereid door de familie Al Mareg en onze eigen chef-kok van Herberg Welgelegen, Benjamin Juffermans.

Grenzeloos Genieten – En dat doen we. De belangstelling voor deze – ontmoeting van culturen –  is groot en we verwelkomen met trots de vele nieuwe gezichten. Land én dorpsgrenzen worden vanavond overschreden.

Grenzeloos Genieten, een initiatief van stichting Interkerkelijke Werkgroep Asielzoekerscentrum Katwijk (IWAK) en stichting Herberg Welgelegen geeft gasten van het asielzoekerscentrum een podium waar zij hun talenten kunnen vertonen.
Voor de familie Al Mareg ligt dit talent in de keuken. Al vroeg in de middag treffen zij hun voorbereidingen om een veertigtal gasten te laten proeven van de traditionele Irakese keuken.
Op het menu; een Irakese linzensoep, Iraqi Beriany (kip) en aubergine met kofta. Het Irakese dessert wordt geserveerd met huisgemaakte bonbons.
Holland meets Irak.


Géén Hollandse zuinigheid. Goedgevulde borden (!) als teken van de gastvrijheid.


 

En de reacties zijn deze avond overenthousiast. Een heerlijke maaltijd,  een gemoedelijke sfeer en een ongedwongen ontmoeten van elkaar; een Herberg.
Zo ‘gemakkelijk’ kan dit dus gaan.

Ja, we zijn onder de indruk van deze gezamenlijke maaltijd en het verhaal van onze speciale gasten. En gesteund door al deze positiviteit kijken we al uit naar een volgend project.
Wilt u er dan ook bij zijn? Let dan op de berichtgeving op onze website.

Ga met ons de grens over en laat je verrassen!

Back To Top