skip to Main Content

Maandag 3 juli.
Stichting IWAK en Herberg Welgelegen maken zich voor een tweede maal op voor een avond Grenzeloos Genieten.
En wat is de belangstelling ook ditmaal weer groot! Ruim 40 gasten hebben zich verzekerd van een plaatsje op deze bijzondere avond.
Een avond die volgt op het succes van eerder dit jaar waarbij er een traditionele Irakese maaltijd werd geserveerd. Alle positieve geluiden en wederzijds enthousiasme hebben ons doen besluiten dat dit een vervolg moest krijgen.

Salwa en haar vriendin Chawan (ter assistentie) vervullen vanavond deze wens. Al om 12:30uur melden zij zich in de keuken van de Herberg om daar samen met chef-kok Benjamin Juffermans een Koerdische maaltijd te bereiden. Een maaltijd óver de grenzen heen.


“De toekomst is onzeker. Mijn vriendin Chawan helpt mij positief te blijven.”   

                                                                                                                                               – Salwa –


Een mooi podium
Grenzeloos Genieten, een initiatief van stichting Interkerkelijke Werkgroep Asielzoekerscentrum Katwijk (IWAK) en Herberg Welgelegen geeft gasten van het asielzoekerscentrum een podium waar zij hun talenten kunnen vertonen. Een avond die bijdraagt aan – Ontmoeting – tussen mens en cultuur. In verschillen, maar vooral ook in overeenkomsten. En dan is er geen krachtiger instrument dan het samen bereiden en nuttigen van een maaltijd. Letterlijk zij aan zij.We bedanken daarom Salwa en Chawan voor deze met recht sprankelende avond, waarop we kennis mochten maken met een keur aan onbekende gerechten en nieuwe smaken.
We bewonderen hun inzet, enthousiasme en doorzettingsvermogen. Het zijn avonden als deze, kleine initiatieven, die van grote waarde zijn.
En dat lezen we niet alleen af aan de lach die op deze avond uit het restaurant schalt. We voelen dit vooral in het bewijs dat verschil in geloof, in achtergrond, in mens zijn, juist verbindt en zo mooi samengaat. We er voor elkaar kunnen zijn.

Schuift u ook eens aan?
Want we gaan door. En nodigen ook ú uit; ga de grens over en laat je verrassen!
Maandag 31 juli staat onze eerstvolgende maaltijd op de agenda.  Wilt u daarbij zijn? Meld u zich dan aan of houd onze website in de gaten.
We kijken alvast uit naar uw komst.

Herberg Welgelegen
Te reserveren via nummer 071 889 1817

 

 

Back To Top