skip to Main Content

In Stamgasten! –
interview ik zowel collega’s als gasten van de dagbesteding bij Herberg Welgelegen.
Stuk voor stuk bijzondere, zeer gezellige én leerzame gesprekken!
Maar waar staat de dagbesteding van Welgelegen nu eigenlijk precies voor?
Ik neem u een stukje mee op onze weg langs idealen, ontstaan vanuit de droom:
“excellente zorg, betaalbaar voor iedereen”  

Herberg Welgelegen is een kleinschalig, lokaal initiatief van een betrokken ondernemer die gelooft
dat zorg beter kan. Wij bieden dagbesteding aan, vergoedt door de gemeente, op een prachtige locatie.
Hoewel wij speciaal denken aan mensen met lichte dementieklachten sluiten wij niemand uit.
Liever richten we ons op de belangrijkste vraag: hoe kunnen wij u zich thuis laten voelen bij Herberg Welgelegen?

Ons uitgangspunt is dat wij geloven dat ieder mens, in welke fase van zijn leven hij zich ook bevindt, zowel te geven als te ontvangen heeft. In ons dagbestedingsprogramma gaan wij op zoek naar úw wensen & úw mogelijkheden. We kijken niet naar wat u niet meer kunt, maar vooral naar wat u nog wél kunt! Wilt u meedoen met de georganiseerde activiteiten? Vindt u het leuk om de kok te helpen met
verschillende werkzaamheden in de keuken? Vindt u het heerlijk om buiten in onze moestuin aan de slag te gaan, of heeft u behoefte aan een fijn gesprek met één van de medewerkers of vrijwilligers?
Het kan allemaal.
Onze dagbesteding vindt plaats onder professionele begeleiding op het gebied van zorg en activiteitenbegeleiding en wordt ondersteund door een tal van gedreven vrijwilligers.
Bij ons geldt: “Niets moet, alles mag!”, aldus Aline van der Meij, Valkenburgse van oorsprong en verbonden aan de Herberg als activiteitenbegeleidster bij de dagbesteding.


[icon name=”fa-quote-left” ] [/icon] Iedere gast brengt zijn eigen persoonlijkheid en levensverhaal met zich mee en dat maakt mijn werk zo boeiend!’

                                                                                                                  – Aline  van der Meij –  


‘Ik vind het een uitdaging om, samen met mijn collega’s, ervoor te zorgen dat onze gasten zich welkom en gewaardeerd voelen in de Herberg. Dat zij zich er thuis voelen.
Iedere gast brengt zijn eigen persoonlijkheid en levensverhaal met zich mee en dat maakt mijn werk zo boeiend. Op dit moment bestaat onze groep voornamelijk  uit mannen, vertelt Aline verder, mannen die graag met elkaar in gesprek gaan en het leuk vinden om elkaar uit te dagen en daar plezier aan beleven.
Het is mooi om onze gasten te stimuleren in verschillende activiteiten, waar ze misschien nooit eerder tijd voor hadden, omdat ze altijd hard moesten werken. Er moest brood op de plank.
Het is dan erg leuk om te ontdekken dat veel van hen kwaliteiten in zich hebben, waarvan ze zich niet bewust waren. Bijvoorbeeld hun creativiteit bij het schilderen; ik heb al hele mooie, verrassende kunstwerken zien ontstaan!

En als de gasten een fijne dag gehad hebben en weer ervaren hebben dat zij er toe doen, dan is voor mij de dag geslaagd!’

De weg naar dagbesteding is best moeilijk. Bovendien is het een zeer persoonlijke keuze.

‘Ja, vaak merk ik dat onze gasten en hun familieleden het toch een grote stap vinden om naar de Herberg te komen voor dagbesteding’, aldus Aline. ‘Partners kunnen zich schuldig voelen en het gevoel hebben zelf tekort te schieten in de zorg voor hun partner.

Wij bieden daarom de mogelijkheid om in alle rust eens mee te kijken. De aanwezigheid van de gasten die deze stap al eerder hebben gemaakt helpt hierin zeker. Het eerste contact is veelal snel gelegd en het is mede dankzij hen dat u zich er zeker welkom zult voelen.’

Kom dus gerust eens langs, de Herberg biedt u de mogelijkheid tot een rondleiding.

Een rondleiding geeft u een beeld van onze locatie, sfeer en de mogelijkheden die wij bieden en het verplicht u tot niets. Maak hiervoor gerust een afspraak of neem gewoon eens contact met ons op en stel al uw vragen rondom dagbesteding. Wij helpen u graag!

Namens de Herberg en al onze stamgasten, wees welkom!

Christine van der Meij

 


 


 

 

 

Back To Top