skip to Main Content

Op donderdag 30 juni jl. verzamelden gasten, familieleden, medewerkers en vrijwilligers, betrokken bij de dagbesteding van Welgelegen, zich bijeen voor een mooi samenzijn.

Elkaar (weer) eens zien en ontmoeten. Dat was de insteek voor deze middag. Even Ont – Moeten.
Tijd en gelegenheid scheppen om met elkaar en medewerkers in gesprek te gaan.
Welgelegen vindt dit bijzonder belangrijk en schept daar bewust ruimte voor. En, gezien het aantal aanmeldingen voor de middag, was het een wederzijds genoegen.
Zo’n 40 gasten beleefden samen een gezellige middag.

Bij aankomst werd een ieder stevig de hand geschud door Willem van der Meij, vrijwilliger dagbesteding en voor deze middag benoemd gastheer. Met een vrolijke noot dirigeerde hij de gasten naar het startpunt van de middag; de trouwzaal. Daar werden nóg meer handen geschud, gezichten herkend of voor een eerste maal gezien en settelde iedereen zich voor wat komen ging; het welkomstwoord van de activiteitenbegeleiding. Daarmee werd direct kennis gemaakt met de nieuwe zorg coördinator en werd de speciaal gemaakte PowerPoint presentatie getoond. Een (terug)blik op de afgelopen maanden dagbesteding, langs bijzondere of ‘gewoon’ alledaagse momenten. Waaronder, op veler verzoek, de foto’s gemaakt tijdens het bezoek aan de Keukenhof in april.

En door..    door de schuifdeuren!

Want daar wachtte, na de presentatie en het verdiende applaus voor de vrijwilligers, een heerlijke High Tea. En zo toog iedereen een zaaltje verder, letterlijk door de schuifdeuren dus, richting de restaurantzaal. Men zocht een nieuw plekje, werd voorzien van een heerlijk kop koffie of thee en mocht zich verheugen op al het zelfgemaakte lekkers. Van huisgemaakte advocaat met boerenjongens, scones met jam, opgemaakte bitterkoekjes tot hartige taartjes en zalmsandwiches. “Wat een genieten dit” aldus de reactie van velen.

Nee, het druilerige zomerweer had geenszins effect op de sfeer van binnen. Integendeel!
Een Herberg zoals het een echte Herberg betaamt; rijkelijk gevuld met stemmen, met ruimte voor
een lach én een traan en een feestelijk ‘maal’. Alleen de potten bier ontbraken nog in het denkbeeldige plaatje. En zo nam men er nog maar eens een hartig taartje op, zélfs door het brandalarm heen. Een spontaan bezoek van de brandweer werd daarop gelukkig snel verijdeld. Géén brand, wel een overenthousiast team in de keuken, druk met de voorbereidingen voor het diner van de Herbergavond. En ach, waren de lieden toch gekomen? Dan waren de potten bier alsnog van stal gehaald, dat had de boel vast en zeker geblust!

Bedankt!

Het enthousiasme van de gasten; getoond in hun opkomst en daarmee het tot succes maken van deze middag is de beste waardering die de Herberg zich had kunnen wensen.
Daarom bedankt Welgelegen zijn gasten én vrijwilligers voor hun komst en inzet!

Team Welgelegen

Bent u nieuwsgierig naar de dagbesteding van Welgelegen?
Neem gerust eens contact met ons op, wij informeren u graag!

Back To Top